Nyheter

All denna "skit"

Nyheter • Publicerad 30 oktober 2010

Kunde på morgonen läsa om den ena loppisen efter den andra. Snacka om folknöje. Tala om försäljningsiver vilken möts av minst lika stor köphunger. Marknaden synes aldrig bli mättad. Det väller ut och väller in "skit" av det mest skiftande slag.

Sedan kan jag klicka mig in på www.tradera.com och kan då sälja och köpa av bara den. Där, vill jag lova, finns allt för alla. Själv brukar jag titta på gammalt skit för av någon anledning tycker jag betydligt bättre om den gamla skiten jämfört med den nya. Och jag är långt ifrån ensam har jag förstått.

Nu i helgen är det dessutom Antikmässa i de fantastiskt fint iordninggjorda lokstallarna benämnda Åhaga. Säkerligen vill de som där säljer inte kalla grejorna skit ty priserna indikerar på intet sätt att det är just skit. Snarast verkar ordet guld alternativt juvel vara den korrekta benämningen. Men ska vi vara ärliga så är väl antikviteter vanligtvis helt onödiga grejor eller rättare sagt skit som har hunnit att åldras minst 100 år.

Sedan är det väl bara mattor som använder sig också av beteckningen semi-antika, men det har nog knappast förbättrat själva mattmarknaden. Erika och jag snackade och snackar om att hinna en sväng till just Antikmässan, men det som avhåller mig starkt är entréavgiften. Jag gillar inte alls att behöva betala 100 kr per person för att enbart gå in i en affär. Under alla omständigheter skulle avgiften dras av på vad man som kund eventuellt inhandlar. Den där hundralappen känns dumsnål och det karaktärsdraget är jag total motståndare till.

Vi får se hur det blir. I och för sig har vi redan för mycket gammalt "skit", men samtidigt är det ju kul att slänga käft med någon trevlig handlare och kanske även köpa någon pryl som vi definitivt inte behöver.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.