Annons
Nyheter

1:a maj - vilket partaj !

Nyheter • Publicerad 1 maj 2008

När någon i familjen bloggar regelbundet som jag blir skrivandet ofta en liten del av familjelivet. Inte för att det diskuteras särskilt mycket, men det som ibland är föremål för debatt är rubriksättandet. Ibland får jag en välmenande åthutning från framför allt min fru som säger att med den tråkiga ( i det läget säger hon det med eftertryck ) rubriken kommer inte en människa att läsa just den bloggen. Nu tror jag dock att hon har i vart fall lite fel, men osvuret är bäst. Hur som helst har yngste sonen, Affe, lagt sig i det hela och nu är det andra gången som han föreslagit rubriken. Jag får nog tillstå att han har en fallenhet för i vart fall lite "catchy" rubriker.

Herregu? vad det har regnat idag och det mitt under demonstrationståget. Jag har blivit lika blöt, men aldrig blötare än idag. Vi vandrade en ganska lång sträcka med stopp i Stadsparken där en gång den gamla teatern låg. Jag saknar den där träbyggnaden. Efter den blev det obehagligt tomt på något sätt och någon fullgod ersättning har aldrig kommit. Hoppas att det blir en förändring.

Annons

Ett riktigt långt demonstrationståg blev det i år. Det som mest gladda mig var alla ungdomar som hittade till oss. Annars kan det ju vara lite si och så med återväxten och det kan oroa mig. Sak samma gäller ju för alla politiska partier och det gör mig än oroligare. Vi "gamla" måste förstå att vissa saker gör vi fel, inte bara mala på och låtsas som det regnar (?). Flexibilitet och förändring är kanske två bra ord på bokstaven F.

Jan Anderssons skånska gillade jag givetvis. Europaparlamentarikern Jan känns så där lite "hemmave" och då han med båda fötterna i den skånska myllan förklarar europarätten på ett enkelt och lättfattligt sätt; ja då är det riktigt bra. Hans tal ledde också till en solstrimma vid horisonten.

Nu har rubriksättaren Alfred gått iväg till SSU:arnas fest. Hoppas det blir ett bra avslutande partaj på detta 2008 års första maj.

Sven Martinger
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons