Två mål, en assist. Zlatan Ibrahimovic glänste i 4–1-segern mot Sampdoria.
Fotboll • Publicerad 30 juli 2020
Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte mot Sampdoria.
Zlatan Ibrahimovic blev stor hjälte mot Sampdoria.Foto: Tano Pecoraro/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål när hans Milan mötte Sampdoria i Serie A.
Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål när hans Milan mötte Sampdoria i Serie A.Foto: Spada/LaPresse/AP/TT

Klockan stod på tre minuter och 22 sekunder när anfallsstjärnan mötte ett inlägg från Ante Rebic och nickade in 1–0 från nära håll. Enligt statistikföretaget Opta har han aldrig tidigare gjort ett snabbare mål i den italienska ligafotbollen. Hans enda tidigare mål inom de första fem minuterna kom mot Inter i november 2010, även då för Milan.

"Ibra" spelade även fram Hakan Calhanoglu till 2–0 i den 54:e minuten, innan svensken själv utökade till 3–0 i 58:e. Framspelad av just Calhanoglu sprang sig Ibrahimovic fri i straffområdet och placerade kyligt in bollen bakom Wladimiro Falcone i hemmamålet, med fel fot.

Det var "Ibras" åttonde och nionde ligamål den här säsongen.

"Hjälper laget"

Enligt Gracenote, ett annat statistikföretag, är anfallaren därmed först genom tiderna att göra 50 Serie A-mål för båda Milanoklubbarna, Milan och Inter. 51 i Milan och 57 i Inter.

– Det är alltid positivt att göra mål, så jag hjälper laget. Förhoppningsvis kan jag fortsätta så här, jag har styrkan att göra mål, säger Ibrahimovic till Milan TV.

– De säger att jag är gammal och trött, men jag värmer bara upp, fortsätter han.

Storstjärnan har nu gjort 14 poäng (9 mål, 5 assist) på 17 matcher.

Sampdoria, som fick klara sig utan fotskadade Albin Ekdal, reducerade förgäves i 87:e minuten innan Milans Rafael Leao satte slutresultatet 4–1 på tilläggstid.

Det var Milans elfte raka ligamatch utan förlust.

Klart för EL-kval

En match återstår i Serie A, men för Milans del blir matchen mot Cagliari på San Siro på lördag betydelselös. Klubben ligger sexa i tabellen, på kvalplats till Europa League och kan varken klättra uppåt eller halka neråt.

Senare på onsdagskvällen bortabesegrade nämligen Roma Torino med 3–2 och har på sin femteplats fyra poäng mer än Milan. Samma avstånd har Milan neråt, till sjuan Napoli.

Redan klara mästarna Juventus förlorade oväntat borta mot Cagliari. 0–2 innebär dessutom att Cristiano Ronaldo får kämpa för att bli seriens skyttekung. Inför slutomgången har han gjort 31 mål, fyra färre än Lazios Ciro Immobile.