Annons

Ymer frustrerad igen: "Ett jävla skämt"

Mikael Ymer har det tufft just nu.
I förlustmatchen mot nederländaren Tallon Griekspoor kom ett nytt utbrott från den svenske tennisstjärnan.
– Jag borde åka till Afrika och leva som en prins, sade Ymer frustrerat till sig själv.
Tennis • Publicerad 13 juni 2023
Mikael Ymer var inte nöjd med sin egen insats i Nederländerna. Arkivbild.
Mikael Ymer var inte nöjd med sin egen insats i Nederländerna. Arkivbild.Foto: Jean-Francois Badias/AP/TT

Det har bara gått ett par veckor sedan Mikael Ymer tappade det fullständigt i en match mot Arthur Fils och slog sönder domarstolen med sitt racket – nu har 24-åringen återigen hamnat i strålkastarljuset av en mindre smickrande anledning.

I den första omgången av en ATP-turnering i Nederländerna förlorade Ymer med 1–3 i set mot hemmaspelaren Tallon Griekspoor och vid ställningen 1–4 i fjärde setet kunde svensken inte hålla tillbaka känslorna.

Annons

I samband med ett sidbyte började Ymer prata högt för sig själv.

– Det är som ett jävla skämt, min tenniskarriär. Jag fattar inte ens vad jag gör på den här banan. Det är ingen som lyssnar, sade han och syftade antagligen på sitt tränarteam.

Utläggningen fortsatte:

– Jag borde åka till Afrika och leva som en prins i stället. Det är samma varje gång, ett helt game. De sitter och babblar om annat. Det kan inte vara mer tydligt, jag behöver hjälp i sådana här situationer. Ändå är det ingen som säger ett ord.

Mikael Ymer är just nu på 62:a plats på världsrankningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons