Annons

Wimbledon bekräftar: Kyrgios spelar kvarten

Den australiske tennisstjärnan Nick Kyrgios ska upp i domstol, misstänkt för misshandel av en före detta flickvän. Men i pågående Wimbledon får 27-åringen spela kvartsfinalen, bekräftar arrangören.
Tennis • Publicerad 6 juli 2022
Nick Kyrgios kommer att få spela kvartsfinalen i Wimbledon trots misshandelsanklagelser. Arkivbild.
Nick Kyrgios kommer att få spela kvartsfinalen i Wimbledon trots misshandelsanklagelser. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Under tisdagen kom uppgifter att Kyrgios ska upp i domstol i augusti anklagad för misshandel av sin dåvarande flickvän. Wimbledon har bekräftat att de är medvetna om händelsen, meddelar AP.

– Vi har blivit informerade om den juridiska process som involverar Kyrgios i Australien. Så länge det här fortgår är vi inte i en position att kommentera. Vi pratar med hans team och han kommer att spela kvartsfinalen, sade en talesperson för All England Club.

Annons

Kyrgios är schemalagd att möta chilenaren Christian Garin under onsdagen.

Incidenten som australiern misstänks för ska ha ägt rum i Canberra i december förra året och om Kyrgios döms riskerar han upp till två års fängelse. Polis i Canberra har bekräftat att en 27-årig man från Watson, Canberra, Kyrgios hemstad, ska upp i domstol den 2 augusti.

Pierre Johannessen, ett av Kyrgios rättsliga ombud, säger i ett uttalande att "anklagelsen är inte sedd som fakta av domstolen" och att Kyrgios "inte officiellt är anklagad för ett brott förrän han sätter sin fot i en rättegång".

AP har också varit i kontakt med männens tennistour, ATP, som inte vill kommentera ärendet innan 2 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons