Annons

Williams första seger på 14 månader

Efter uttåget från Wimbledon redan i första rundan är den 40-åriga tennislegendaren Serena Williams åter en vinnare. I WTA-turneringen i Toronto tog hon sin första seger på mer än ett år när hon besegrade 57-rankade spanjorskan Nuria Parrizas Diaz i raka set, 6-3, 6-4.
Tennis • Publicerad 9 augusti 2022
Serena Williams i matchen mot Nuria Parrizas-Diaz, hennes första seger på WTA-toruen på över ett år.
Serena Williams i matchen mot Nuria Parrizas-Diaz, hennes första seger på WTA-toruen på över ett år.Foto: Christopher Katsarov/AP/TT

Den 23-faldiga grand slam-vinnaren Serena Williams har haft en lång väg tillbaka från skadebekymren som drabbade henne under fjolårets Wimbledonturnering. Redan i den första omgången utgick hon då skadad sedan hon halkat på gräset och skadat vristen i matchen mot belarusiskan Aliaksandra Sasnovitj.

Sedan dess har hon kämpat för att komma tillbaka. Men comebacken dröjde ända till årets Wimbledonturnering. Där blev dock fransyskan Harmony Tan för svår.

Annons

Därför var det en mycket lättad Serena Williams stärkte sitt sargade självförtroende genom att besegra Nuria Parrizas Diaz i Toronto.

– Jag antar att det finns ett ljus i slutet av tunneln. Och nu närmar jag mig det ljuset, sade hon.

– Jag älskar att spela, det är fantastiskt, men jag kan inte göra det här för alltid. Ibland vill man bara göra sitt bästa för att njuta av de här stunderna. och göra det bästa man kan.

Det är i år tionde gången Serena Williams spelar turneringen i Toronto. Hon har vunnit den tre gånger, första segern kom 2001.

I andra omgången ställs Williams mot vinnaren i mötet Belinda Bencic, Schweiz–Tereza Martincova, Tjeckien.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons