Annons

Wilén klar för Gothia

Han lämnade Marbos damlag för att satsa på lärarkarriären.
Sport • Publicerad 11 maj 2008

Nu är Fredrik Wilén klar som assisterande tränare i Gothia Baskets herrlag.

– Jag fick ett erbjudande som jag varken ville eller kunde tacka nej till, säger han.

Annons

BT berättade den 29 mars om att Fredrik Wilén meddelat att lämna Marbo Basket. Då sa Wilén:

”– Till våren är jag färdigutbildad lärare och för mig gäller det att hitta ett jobb där i första hand. Tiden räcker inte till för att vara baskettränare”

Nu är situationen annorlunda, och i dagarna skrev han på ett tvåårskontrakt som assisterande coach i Gothia Baskets ligalag.

– Tanken, när jag lämnade Marbo, var att jag skulle satsa helt på läraryrket. Jag kunde inte livnära mig på lönen jag fick i Marbo och det är inte lätt att kombinera med basket när man är nyutexaminerad lärare, säger han och fortsätter:

– För bara några veckor sedan hörde Gothia av sig och jag blev direkt intresserad. Vi träffades och diskuterade och de kom med ett intressant och stimulerande förslag.

Beskriv din nya tjänst.

– Det är en heltidstjänst som assisterande coach under Jonas Fredrikson, som jag känt i 20 år och trivs väldigt bra med. Jag kommer dessutom ha huvudansvaret på klubbens regionala basketgymnasium, så lite läraryrke ingår faktiskt i tjänsten.

Vad är skillnaden mellan att coacha damer i Marbo och herrar i Gothia?

– Det är helt andra förutsättningar. Här får jag en heltidstjänst, Gothia är en oerhört professionell förening, avslutar Wilén, vars kontrakt börjar gälla 15 juni.

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons