Wiland storspelade när FCK vann

FC Köpenhamn vann borta mot serieledande Odense med 2–0 och såg till att täta till toppstriden i den danska fotbollsligan.
Sport • Publicerad 6 december 2009
Johan Wilandh
Johan WilandhFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Med höstsäsongen avklarad leder Odense med en poäng före FCK. Bakom segern låg en svensk målvakt. Johan Wiland storspelade i FCK:s mål och stod bland annat för en vass dubbelräddning när både Caca och Johan Absalonsen försökte spräcka nollan.

– Vid den andra chansen sköt Absalonsen rakt på mig och jag försökte göra mig så stor som möjligt. Jag hade lite tur att bollen träffade mig, men det är sånt som kan göra skillnaden, säger Wiland till Jyllands-Posten på nätet.

Wiland har tagit över platsen som förstemålvakt sedan Jesper Christiansen skadade sig tidigare i höstas.

– Jag har inte varit i bättre form än jag är nu. Jag säger att jag är tillräckligt bra för att spela, och det säger Jesper också, så det är en hård kamp, säger Wiland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.