Johan Wiland har problem med ett lår – och tvingades sent på söndagskvällen tacka nej till landslaget. "Väldigt surt. Jag har kommit in i en ond cirkel", säger ex-elfsborgaren till BT.
Sport • Publicerad 8 oktober 2012
Foto: 

Wiland vaktade FC Köpenhamns mål i 2–2-matchen borta mot Esbjerg under söndagskvällen – men kände efteråt av sin lårskada så till den grad att han fick ringa och tacka nej till det stundande VM-kvalet med landslaget, mot Tyskland och Färöarna.

– Jag har väntat in i det sista med ett beslut, men känner att låret ömmar och är för stelt. Jag behöver det här uppehållet för att få i ordning på låret, säger han.

Han tackade nej till landskampen mot Brasilien 15 augusti – och är ännu inte bra i det spökande låret.

– Det har varit problem fram och tillbaka en tid. Jag har kommit in i en ond cirkel; spelat match, fått en känning i låret, stått över spel, spelat igen, fått ont?

– Det är viktigare för min karriär och framtid att jag blir bra i låret än att vara med den här landslagssamlingen, även om det är väldigt surt att behöva tacka nej. Ju fler gånger man inte är med, desto större chans för andra att ta platsen, och den vill jag ju inte mista.

Han menar att det täta matchandet har slitit på låret.

– Det är många matcher och ont om tid, så jag kan inte träna hårt mellan matcherna, för då blir musklerna trötta. Jag får cykla, springa lite och styrketräna mellan matcherna för att hålla låret i schack, och spela matcherna på smärtstillande, så det här två veckor långa landslagsuppehållet kommer lägligt. Nu vill jag bli helt bra i låret, säger den Rydboholmsbördige målvakten.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.