Annons

Wigan överklagar poängavdrag

Fotboll • Publicerad 7 juli 2020
Wigan befinner sig i ekonomisk kris. Arkivbild.
Wigan befinner sig i ekonomisk kris. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Wigan har överklagat straffet på tolv poängs avdrag efter att fotbollsklubben den 1 juli blev ställd under finansiellt förvaltarskap på grund av bristande ekonomi.

Om Wigan, som just nu är på 16:e plats i den engelska andraligan, är ovanför nedflyttningsstrecket efter säsongen dras poängen från årets Championship-säsong. Om Wigan skulle halka ner under nedflyttningsstrecket dras poängen från nästa säsongs spel i League One.

Annons

Utfallet av överklagan kan bli avgörande för att undvika nedflyttning.

– Jag ger ingen garanti för att vi inte straffas av EFL (ligaföreningen) i förhållande till deras regelverk, men vi gör det vi kan för att antingen undgå eller i alla fall minimera straffet, säger Gerald Krasner, en av tre personer som administrerar klubben, på en presskonferens.

Rugbyklubben Wigan Warriors delar arena med Wigan och har visat intresse för att köpa klubben. De letar nu efter investerare som kan hjälpa till att ta över klubben.

Wigan har sex poäng ner till nedflyttningsstrecket med fem matcher kvar att spela.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons