Webb-TV: Unga brottare drabbade samman

Fjärde raka finalförlusten i USM i går.
Besvikelsen var enorm hos brottaren Joakim Lindegren.
Sport • Publicerad 3 mars 2008

Brottning Borås.

– Tyngsta förlusten någonsin, säger han.

Domaren hade precis blåst av matchen. Frustrationen lyste ur Lindegrens ögon.

Fyra USM-finaler i grekisk-romersk stil.

Fyra förluster.

– Det är så bedrövligt. Jag visste att jag hade en riktigt bra chans den här gången och känslan var också god, men det gick bara inte. Ingenting fungerade.

Viskaforsbrottarens opponent, Fredrik Månsson, var yttest defensiv och försökte gång efter annan låsa Lindegren som hade svårt att komma till några bra lägen.

– Han står ju bara still och försöker inte med någonting. Det understryks väl om man ser till att han inte heller tog en enda teknisk poäng.

Månsson vann första perioden, trots att den slutade 1–1. Regeln säger dock att den som tar den sista poängen, om en period slutar oavgjort, vinner ronden. I andra var det precis samma sak – perioden slutade oavgjort, 2–2, men återigen var det Månsson som tog den sista pinnen .

– Tråkigt att det skall avgöras så, det är ju lite lotten som avgör. Men det finns inte mycket att göra åt, regler är regler.

Enormt publikstöd

Lindegren hade ett enormt publikstöd i ryggen och stämningen var hög under hela finalen.

– Det var mycket släkt och vänner på läktarna så givetvis ville jag prestera. Även om jag inte vann så var det roligt att bli så ivrigt påhejad.

17-åringen kunde även glädjas åt den fina brottningen som han stod för i poolen. Han radade där upp sex segrar och tog en mycket imponerande skalp då han slog erkänt duktige och meriterade Rickard Börjesson.

Ståhl knep bronset

Det var dock inte bara Joakim Lindegren som gick långt – andra Sjuhäringar som lyckades väl var Joakim Ståhl, Borås BK, som knep bronset i 76-kilosklassen och Markus Unosson, Borås BK, som slutade på fjärdeplats i 69 kilo.

Jonas Ekelund
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.