Ett öga rött. I huvudrollen: Ryan McDade.
– Det gick bättre än vad jag trodde, även om jag såg suddigt under matchen, säger matchhjälten.
Sport • Publicerad 5 februari 2008

Långt ifrån praktfulla salonger och guldbaggar fick bok- och filmsuccén Ett öga rött sin fortsättning i Boråshallen igår.

Ryan McDade satte poäng och tog returer som vanligt. Med nedsatt syn.

Hans vänstra öga var fortfarande svullet och rött efter smällen han fick i matchen mot Solna förra veckan.

– Det var svårt att fokusera när spelet gick snabbt. Jag kände ingen yrsel eller så, men ibland var det svårt att hänga med, säger amerikanen.

På grund av skadan tvingades McDade tacka nej till all-star-matchen som spelades i Stockholm i helgen. Lagkamraten Michael Kingma blev inkallad i hans ställe.

– Jag är ingen underhållare på basketplanen, då var det bättre att Kingma åkte, säger McDade och skrattar.

Underhållning fick publiken i Boråshallen se, främst i den första halvleken. Borås Basket inledde matchen med ett fartfyllt och varierat anfallsspel. Samt ett givmilt försvar.

Trots att Jämtland imponerade föga var de ändå med i matchen halvvägs, tack vare att de tilläts göra enkla poäng.

– Vi ledde med åtta inför tredje perioden. Vi sa till varandra att inte ge dem lika mycket utrymme, säger McDade.

Om Borås Basket öste i poäng från alla möjliga avstånd under den första halvan var det fokus på defensiven i den andra. Ett aggressivt försvarsspel och ett Jämtland utan spets gjorde att gästerna endast mäktade med tolv poäng i den tredje perioden och matchen var avgjord. Borås kostade på sig att sänka sin fina skottprocent på slutet, men segern var aldrig i fara.

En viktig seger. Inte minst för Borås Basket själva då de motbevisade den statistik som BT publicerade igår. Laget har tidigare haft svårt att besegra konkurrenter med liknande poängskörd.

– Vi har diskuterat problemet och frågat oss varför vi inte skulle kunna slå dessa lag. Nu gjorde vi det och det var viktigt. Vi vill vara med oss slåss om slutspelsplatserna och då måste man vinna sådana här matcher hemma, säger McDade.

Tabellen blev en trevligare läsning i och med att Norrköping förlorade sin match. Ner till nionde plats är det nu fyra poäng.

– Varje match är viktig framöver och vi känner oss svårslagna nu, säger McDade.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.