Webb-tv: Elfsborgarna intog Kalmar

400 gulsvarta supportrar är på plats inför seriefinalen mellan Kalmar FF och Elfsborg.
Sport • Publicerad 28 september 2008
Foto: Lennart Magnusson

”Hallå hallå, Elfsborg är här”.

Så lät det när de fyrahundra elfsborgarna som åkte buss från Borås började inta stora torget i Kalmar. De sjöng och dansade, allt medan ännu fler gulsvarta fyllde på.

– Vi räknar med 400 personer från bussarna. Plus de som åker privat. Så en 700 stycken bör vi bli. Vi tar lätt över torget här, säger guliganernas ordförande Eric Sjölin.

”Nu ska vi ta SM-guld” vrålade ett gäng killar på väg in på O?learys, puben som blivit boråsarnas vattenhål innan avfärden mot Fredrikskans.

– Det är jätteskoj att vi är så många. Vi ska gå härifrån om en stund. Elfsborg vinner med 3-0, James Keene och Emir Bajrami gör målen, säger supportern Emelie Haglund, 18.

Det medan ännu fler i gulsvarta tröjor och halsdukar kom från alla håll.

– Vi har plats på en supporterläktare som tar 1100, jag hoppas att vi fyller läktaren med Guliganer och andra Elfsborgssupporters sa Eric Sjölin, ordförande i Supporterföreningen Guliganerna, innan avresan."

Det är det största pådraget i Guliganernas historia, finalmötet mellan Kalmar FF och Elfsborg.

Vid Guliganernas klubbhus vid Erikslundsskolan var det full fart i morse, allt skulle klaffa, smörgåsar, kaffe, dricka, platsreservationer, försäljning av supporterprylar, sista instruktionerna till bussvärdarna.

– Vi har nog fått ett 100-tal nya medlemmar i Guliganerna idag sa Anders Hultin som tillsammans med Linus Ternander, Anders Tranlöv och Emelie Haglund bokade av och delade ut bussbiljetter.

En buss avgick ifrån Vårgårda och tar vägen Falköping, Jönköping mot Kalmar. En buss tog upp supportrar i Länghem, Tranemo och Växjö.

– I Kalmar på Larmtorget har vi abonnerat två pubar, där blir det uppladdning inför matchen, musik och fotbollssnack, Vi hoppasa kunna invadera hela Kalmar och att vi kan sätta gul-svart färg på staden. Vi har till och med ordnat egna discjockeys på pubarna, säger Eric Sjölin i Guliganerna.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.