Annons

VM-hockey flyttas – final först i juni

Herrarnas ishockey-VM nästa år i Lettland och Vitryssland kommer att flyttas två veckor framåt i tiden på grund av coronaviruset. Det innebär att VM-finalen spelas rekordsent – först på den svenska nationaldagen den 6 juni.
Ishockey • Publicerad 22 juni 2020
Ishockey-VM nästa år spelas rekordsent och finalen avgörs först den 6 juni på grund av osäkerheten med coronapandemin. Här är Gabriel Landeskog i kamp med Rysslands Alexander Barabanov i fjolårets VM. Arkivbild.
Ishockey-VM nästa år spelas rekordsent och finalen avgörs först den 6 juni på grund av osäkerheten med coronapandemin. Här är Gabriel Landeskog i kamp med Rysslands Alexander Barabanov i fjolårets VM. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det var efter ett förslag från flera europeiska ligor som det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) tog beslutet på sin kongress under måndagen. VM i Minsk och Riga kommer därför att spelas den 21 maj-6 juni. Flera ligor planerar för att skjuta fram säsongsstarten i höst för att slippa spela utan publik.

Hur SHL gör spikas under tisdagen, men tongångarna har tidigare varit att ligan är beredd att starta den 19 september som planerat – även om det är utan publik.

Annons

Det är dock stora frågetecken för om NHL-spelarna kan delta i VM. Om årets säsong slutförs kommer nästa säsong att börja rekordsent, NHL-chefen Gary Bettman har tidigare sagt att han inte utesluter att säsongen börjar med Winter Classic, utematchen som spelas den 1 januari.

Årets ishockey-VM i Schweiz ställdes in helt på grund av coronakrisen.

Minsk kommer att vara huvudort för VM och där spelas också medaljmatcherna. Tidigare har grupperna lottats och Tre Kronor kommer att spela sitt gruppspel i Minsk tillsammans med Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark, Vitryssland och Storbritannien.

På kongressen tilldelades också Sverige nästkommande junior-VM (U18) för damer. Turneringen spelas i Linköping och Mjölby den 5-12 januari 2021.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons