Annons

Viktigaste fajten: Stoppa kräksjukan

En våldsam kräksjuka härjar i Norrköping.
Sport • Publicerad 10 april 2014

Även Borås Basket är drabbat och i går tvingades laget spela utan Roope Ahonen.

Nu kan Pat Ryan bara hoppas att fler inte redan smittats.

Annons

– Vi får se om resten klarar sig, säger coachen.

Natten till i går slog kräksjukan till i Borås Basket, som fick klara sig utan Roope Ahonen och Nik Rajacic. Avbräcket tvingade fram förändringar – som Ryan var nöjd med.

– Vi gjorde en riktigt bra match ändå. Offensivt hade vi ett bra flyt med bollen och defensivt gjorde vi bra justeringar. Vi hade dem på hälarna ganska mycket så vi fick stopp på dem. Det var nyckeln till matchen. Vi hade mycket mer bensin i tanken än efter måndagens match.

På Norrköpings bänk satt Joakim Kjellbom som har fått diagnosen kristallsjuka. Och där blev han sittandes hela matchen.

– Det jämnar ut sig med folk borta i båda lagen. Vi kan inte göra mer än att träna och spela med de vi har. Det går inte att oroa sig, men det är klart att jag inte vill att någon annan blir sjuk, säger Ryan.

I Norrköping drar kräksjukan med ännu högre frekvens.

– Jag är faktiskt mer orolig för vår hälsa än att vi förlorade matchen, säger tränare Paul Burke.

– Att så många är och har varit sjuka påverkar oss ordentligt, och vi är inne i ett tajt schema nu. Att Kjellbom inte spelar är illa, de har sagt att det kan gå över på en vecka men det kan också ta månader. Han är yr, kan inte röra sig och mår illa. Sen är det alla som kräks i laget, alla nyckelspelare är drabbade. Willam Walker och Caleb Musie kräktes ute i omklädningsrummet, det är tufft. Vi håller på att falla i sär, säger tränaren.

Uppgifter från lagets hemresa efter matchen talade om att fyra spelare samt tränaren Burke drabbats och låg och spydde på bussen.

Li Edqvist
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons