Viktig seger för Örby

Jumbon Hinneryd blev en lätt matcht i går och nu väntar fler måstematcher.
Sport • Publicerad 17 augusti 2008

Fotboll Division 3 Sydvästra Götaland

Örby-Hinneryd 5-2

Nästjumbon Örby rivstartade i går mot seriens sämsta lag, Hinneryd.

Marcus Andersson gjorde 1-0 i första minuten, Marcus Elzer och Johan Lindblom spädde på.

Matchen var i princip död efter 20 minuter. Sedan hände något.

-Ja, möjligen kan jag skylla på vår ovana att vara i ledningen, säger tränaren, Göran Larsson. Killarna kände att det skulle bli seger och det liknade mer en division 5-match...

Visserligen blev det ett mål till föra pausen och ett till i andra. Men Hinneryd tilläts göra två. Det första en riktig bjudning av mittbacken Per Bredin och målvakten Jimmy Allansson.

-Det hade annars varit roligt att hålla nollan för första gången, erkänner Göran Larsson. Men som sagt, spelarna började fuska, sluta röra sig och det duger inte. Hoppas vi lärde oss läxan: hur vi inte ska agera i ledning.

Trots segern har Örby sex poäng upp till lagen ovanför strecket men chansen finns fortfarande.

Kommande matcher mot Dalen/Krokslätt, Torekov och Lerkil, samtliga strax ovanför strecket, blir helt avgörande.

-Ja, det blir några spännande veckor medger Göran Larsson. Vi får se till att vinna och dessutom får vi hoppas att övriga resultat går vår väg, det gjorde de inte i går.

Mot Dalen/krokslätt får Örby dock klara sig utan både Marcus Elzer och Andreas Andersson som drog på sig varningar i går och stängs av en match.

Mats Thorén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.