Annons

Växjös kapten om toppmötet: "Ett bra test"

Växjö gick upp i serietopp efter 2–0-segern mot Leksand.
Nu ser lagkaptenen Erik Josefsson fram emot torsdagens toppmöte mot tabelltvåan Skellefteå. En match som blir ett viktigt test inför slutspelet:
– Då får vi se var vi står. Det blir ett bra test för oss.
Ishockey • Publicerad 14 februari 2023
Växjös lagkapten, Erik Josefsson, ser nu fram emot den viktiga "testmatchen" mot Skellefteå.
Växjös lagkapten, Erik Josefsson, ser nu fram emot den viktiga "testmatchen" mot Skellefteå.Foto: Ulf Palm/TT

Växjö gav ett starkt formbesked borta mot Leksand, även om det tog ett tag innan Smålandslaget fick upp tempot

I den första perioden dominerade Leksand men Växjö hade turligt en ledning med 2–0. Resten av matchen dominerade Växjö så mycket att Leksandsprofilen Jon Knuts gav dem ett erkännande i C More:

Annons

– Det är otroligt duktiga på att spela, hålla i pucken och vända. De drabbas aldrig av panik.

När Erik Josefsson hör den kommentaren säger han med ett leende:

– Det är stort av motstånden att dela ut ett sådant betyg efter en match.

Jubel med Hooja

Stämningen i Växjös omklädningsrum präglades av en lättnad och rejäl glädje efter segermatchen som gav många positiva besked. Över allt annat, nästan in till Leksands omklädningsrum, hördes låten "banan, melon, kiwi & citron" med Hooja.

– Det är vår segerlåt. Den är trallvänligt, förklarar Erik Josefsson och skrattar.

Glädjen i Växjö beror mycket på att spelarna nu fick ett kvitto på att laget definitivt hittat tillbaka efter en tung period för några veckor sedan. Då noterade Växjö tre tunga förluster på fyra matcher. Den 2 februari gick det för långt när Växjö förlorade mot Malmö med 2–7.

Erik Josefsson berättar om vändningen efter den smällen:

– Efter den matchen hade vi ett långt snack i omklädningsrummet. Dagen därpå hade vi en genomgång kring vad vi åstadkommit. Då kunde vi tydligt ser i vilken del av spelet som felade.

Inför toppmatchen

Växjö skruvade på rätt saker och har sedan dess vunnit över Färjestad med 4–0 och Leksand med 2–0.

– Det handlade om att fokusera på grunderna. Växjös A och O-spel är defensiven, därefter bygger vi vidare efter det. Det går inte, som vi gjorde under en period, att börja i anfallszon och försöka göra mål i varje byte, menar Erik Josefsson som är glad att Växjö också klarade landslagsuppehållet bra.

Annons

Nu har laget gått upp i serieledning och fått flera bra formbesked inför kommande slutspelet. Men nu är det fokus på torsdagens viktiga hemmamatch mot tabelltvåan Skellefteå.

– Det blir en match mellan ettan och tvåan. Det ska bli kul att möta dem. Då får vi se var vi står. Det blir ett bra test för oss, menar Josefsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons