Annons

Vasaloppet ställer in sommarveckan

Cykel • Publicerad 5 juni 2020
Vasaloppet ställer in sommarveckan. I stället får mountainbikeåkarna och löparna köra på hemmaplan. Arkivbild.
Vasaloppet ställer in sommarveckan. I stället får mountainbikeåkarna och löparna köra på hemmaplan. Arkivbild.Foto: Robert Henriksson/ TT

Vasaloppet ställer in sin sommarvecka, 14-22 augusti, med cykel- och löplopp. I stället erbjuder man Hemmavasan för de 18 000 anmälda.

"Nu när vi inte kan bjuda in alla våra deltagare till sommarveckan som vanligt väljer Vasaloppet att komma hem till dem i stället", säger vd:n Eva-Lena Frick i ett pressmeddelande.

Annons

Hemmavasan bygger på en app och så cyklar eller springer deltagarna på hemmaplan. Med appen tar de sig från starten i Sälen eller Oxberg genom de klassiska kontrollerna ner till målet i Mora i den digitala Vasaloppsarenan.

Startskottet för Hemmavasan går den 15 augusti klockan 9.00. Deltagarna kan genomföra ett eller flera lopp fram till den 22 augusti.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons