Utvisningar fällde Tre Kronor

Utvisningarna knäckte Tre Kronor i premiären mot Ryssland i Channel one cup.
Sport • Publicerad 17 december 2009
Rysslands Alexander Guskov, till vänster, och Sveriges Tobias Viklund slåss om pucken.
Rysslands Alexander Guskov, till vänster, och Sveriges Tobias Viklund slåss om pucken.Foto: Misha Japaridze

Tre insläppta mål i numerärt underläge gav rysk seger med 4–3.

Moskva (TT:s utsände)

Tre Kronor reste sig dock från 0–7-smällen mot Finland i Karjala cup i november.

Trots en mardrömsstart på Moskvaäventyret.

Det började på sämsta sätt för Tre Kronor och målvaktsdebutanten Henrik Karlsson, Färjestad.

Ryssarnas första skott på mål gick också i mål sedan Alexej Teresjtjenko styrt in pucken efter bara 39 sekunders spel mellan benskydden på Karlsson.

Mattias Weinhandl kvitterade på ett snyggt direktskott i början av den andra perioden. Men ryssarna såg ut att gå ifrån och avgöra när man gjorde två power play-mål inom loppet av 49 sekunder.

Svenskarna gjorde två dåliga numerära underlägen och det small direkt. Först gjorde Alexej Morozov 2–1 efter bara 20 sekunder i fem mot fyra och sedan kunde Oleg Saprykin skjuta 3–1 efter tio sekunder i överläge.

Men svenskarna kom tillbaka igen. Magnus Johansson reducerade till 3–2 i numerärt överläge mitt i den andra perioden och Tony Mårtensson sköt 3–3 i början av den sista perioden.

Men utvisningarna knäckte till slut Tre Kronor. Sergej Zinovjev sköt 4–3 när backdebutanten Mattias Karlsson åkte ut för tredje gången efter 8.30 av den sista perioden. Ryssarna utnyttjade två av Karlssons tre utvisningar.

Tre Kronor möter Tjeckien på lördag och Finland på söndag i Moskvaturneringen som är den sista innan förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson presenterar OS-truppen den 27 december.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.