Annons

Usman försvarade UFC-bälte i ö-debut

Kamaru Usman kan återigen titulera sig UFC-världsmästare i weltervikt. Och han blev det i den första galan som arrangerades på ön Yas utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten – den så kallade "Fight Island".
Kampsport • Publicerad 12 juli 2020
Kamaru Usman. Arkivbild.
Kamaru Usman. Arkivbild.Foto: Chase Stevens/AP/TT

Den 33-årige, nigerianske MMA-stjärnan besegrade amerikanske reserven Jorge Masvidal på poäng i huvudmatchen i galan som arrangerades tidigt på söndagsmorgonen svensk tid.

Kamaru Usman, som försvarat mästarbältet i weltervikt en gång tidigare, skulle ha gått upp i oktagonen mot brasilianen Gilbert Burns, men denne testade positivt för covid-19 och tvingades dra sig ur. Jorge Masvidal fick då bara sex dagars förberedelser på sig.

Annons

– Jag försöker bara intala mig själv att hur coolt det här än är så är det bara en fajt. Oavsett om det var här, i England, på Mars eller Saturnus så ska jag bara fajtas, sade Masvidal enligt nyhetsbyrån AFP inför fajten.

UFC-galan, för första gången arrangerad på ön Yas på grund av coronapandemin, bjöd på totalt tre titelmatcher. I de två andra blev det segrar för Alexander Volkanovski, Australien, mot Max Holloway, USA, i fjädervikt och för Petr Jan, Ryssland, mot José Aldo, Brasilien, i bantamvikt.

Ytterligare tre UFC-galor utan publik är planerade på så kallade "Fight Island" utanför Abu Dhabi i Förenade arabemiraten, i juli. I två av dem deltar svenskar.

Om en vecka tar sig Jack Hermansson an Kelvin Gastelum, USA, i mellanvikt och en vecka senare gör Alexander Gustafsson comeback i UFC mot Fabrício Werdum, Brasilien, i lätt tungvikt. På damsidan ställs då dessutom Pannie Kianzad mot Bethe Correia, Brasilien, i bantamvikt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons