Upplopp i Frankrike efter finalförlusten

Fotboll • Publicerad 18 december 2022
Upplopp på Champs-Élysées i Paris efter finalförlusten.
Upplopp på Champs-Élysées i Paris efter finalförlusten.Foto: Thibault Camus/AP/TT

Frankrikes förlust i VM-finalen mot Argentina har väckt reaktioner på hemmaplan. Tidningen Le Parisien rapporterar om upplopp i Paris, Lyon och Grenoble.

I Paris är det upplopp på huvudgatan Champs-Élysées. Enligt Le Parisien började det hela med fyrverkerier som riktades mot polisen.

Därtill rapporterar tidningen om problem i Lyon och Grenoble. I den förstnämnda staden uppstod problem strax efter matchens slut, och saker ska ha kastats mot polisen. Soptunnor i staden ska ha även satts i brand och polisen uppges ha använt tårgas och vattenkanoner för att kontrollera folkmassorna.

Stadens myndigheter har tagit till Twitter för att upplysa om att polisen kommer att reagera strikt. Människor uppmanas även till att hålla avstånd.

I Grenoble rapporteras liknande händelser ha inträffat. Enligt Le Parisien fick polisen kontroll över huvudgatan i staden strax efter klockan 21.00.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.