Annons

United-stjärnan anklagas för misshandel – petas

Manchester Uniteds miljardvärvning Antony, 23, anklagas för misshandel av ex-flickvännen.
Nu dumpas yttern av det brasilianska landslaget.
Spelaren själv hävdar sin oskuld.
Fotboll • Publicerad 5 september 2023
Antony i blåsväder. Arkivbild.
Antony i blåsväder. Arkivbild.Foto: Alberto PezzaliAP/TT

Antonys ex-flickvän Gabriela Cavallin säger i förhör att Antony gav sig på henne fysiskt flera gånger, bland annat i juni i fjol när hon var gravid.

Cavallin hävdar att hon har bevis i form av sms-konversationer och bilder. Hon säger att Antony sade att "om hon inte är med honom så kommer hon inte få vara med någon annan", rapporterar engelska The Guardian.

Annons

– En gång var han arg på mig för att han hade sett mig på en nattklubb, så han satte mig i bilen och attackerade mig flera gånger. Han hotade även att kasta mig ur bilen i hög fart, säger Cavallin.

Polisen i Manchester skriver i ett uttalande att de känner till anklagelserna och att en utredning pågår. Därför vill man inte kommentera ärendet ytterligare.

Antony skriver på Instagram att anklagelserna inte är sanna.

"Min och Gabrielas relation var konfliktfylld, med hårda ord från båda håll. Men jag har aldrig gått till attack, fysiskt. Jag litar på att utredningen kommer att avslöja sanningen".

Den 23-årige stjärnan, som värvades till Manchester United från nederländska Ajax sommaren 2022 för en miljard kronor, har petats ur den brasilianska landslagstruppen som samlas i veckan.

"Med anledning av den information som har framkommit under måndagen gällande Antony och den utredning som pågår, och för att skydda påstådda offret så har spelaren plockats bort ur truppen", skriver landslaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons