United avgjorde efter slutsignalen

Det svängde rejält när Brighton fick besök av Manchester United i Premier League-fotbollen.
Manchester United kunde avgöra matchen på straff tack vare en videogranskning efter slutsignalen.
Fotboll • Publicerad 26 september 2020
Manchester Uniteds Bruno Fernandes firar med sina lagkamrater efter sitt segermål.Foto: Glyn Kirk/AP/TT

Manchester United, som inledde säsongen med en förlust mot Crystal Palace, tog sin första vinst för säsongen sedan Bruno Fernandes gjort segermålet – efter att domaren blåst av matchen.

Brighton dominerade stora delar av matchen och träffade bland annat stolpen eller ribban fem gånger. Laget hade precis fått utdelning till slut och kvitterat till 2–2 i den femte minuten av tilläggstiden genom Solly March.

Domaren Chris Kavanagh blåste av matchen efter 97 spelade minuter, men det sista ordet var inte sagt.

VAR-rummet hittade en hands på en Brightonspelare i straffområdet, så Kavanagh fick blåsa igång matchen igen och peka på straffpunkten.

"Måste ha tur"

Från elva meter gjorde Bruno Fernandes inget misstag och satte säkert det definitiva slutresultatet 3–2.

– De kanske förtjänade mer, men meningen med fotboll är att göra mål, inte att träffa ribban. Ibland måste man ha tur, säger Fernandes efter matchen, enligt Reuters.

Brightons tränare Graham Potter hade svårt att smälta slutresultatet. Hans lag gjorde en kämpainsats och höll jämna steg med Manchester United.

"Gör ont"

– Det här gör ont, det är det minsta man kan säga. Ibland är livet inte rättvist och så känns det just nu, säger han enligt Reuters.

Den tidigare Östersundstränare letade efter ljuspunkter i bedrövelsen.

– Men vi var riktigt bra i 90 minuter och det måste vi ta med oss framåt. Vi förtjänade att få med oss något från den här matchen, minst sagt.