Ung man död i det argentinska VM-guldfirandet

En 24 år gammal man har mist livet efter att ha ramlat genom ett tak. Händelsen inträffade under firandet i Buenos Aires av Argentinas VM-guld i fotboll.
Fotboll • Publicerad 21 december 2022
En ung man har bekräftats död av det argentinska VM-guldfirandet.
En ung man har bekräftats död av det argentinska VM-guldfirandet.Foto: Victor Caivano/AP/TT

Det blev kaos i Argentinas huvudstad när folket skulle hylla Lionel Messi och de andra VM-hjältarna.

Enligt tidningen La Nación dog en 24-årig man av skadorna han ådrog sig efter att ha fallit från ett tak. Hälsomyndigheterna i landet har bekräftat att han dog till följd av huvudskador.

Enligt ett uttalande från mannens anhöriga ska dödsfallet ha inträffat efter att 24-åringen trampat, och ramlat, genom en gammal plastduk som fungerade som tak över en parkeringsplats vid en restaurang.

Den unge mannen uppges ha hittats medvetslös av poliser under måndagsmorgonen. Mannen uppges sedan ha avlidit på sjukhus.

Därtill ska, enligt La Nación, en 5-årig pojke ha lagts in på sjukhus med allvarliga huvudskador. Pojken uppges befinna sig i koma på grund av att en bit marmor, från ett monument, träffat honom i huvudet. Olyckan ska ha ägt rum i hamnstaden Mar del Plata.

Sammanlagt 64 personer har förts till sjukhus som följd av det kaos som uppstod vid guldfirandet i Buenos Aires. Av dessa uppges 21 stycken vara poliser och brandmän. Därtill uppges 14 personer ha arresterats. Det rapporterar de argentinska tidningarna La Nación och Perfil.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.