unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Sjuhäradarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Alvik närmare SM-final

Ama Degbeon och hennes A3 Umeå utjämnade semifinalserien mot Luleå. Arkivbild.
Ama Degbeon och hennes A3 Umeå utjämnade semifinalserien mot Luleå. Arkivbild.
Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Seriesegraren Alvik är bara en vinst från SM-final i basketslutspelet.

Stjärnan Klara Lundqvist sköt 21 poäng när Stockholmslaget vann på bortaplan med 75–65 och tog ledningen med 2–0 i bäst av fem matcher.

Nu kan Alvik avgöra på hemmaplan på fredag kväll.

Alexis Hyder sköt också 21 poäng för hemmalaget Högsbo som ledde efter första perioden, men i paus var Alvik ikapp.

I den andra semifinalserien utjämnade A3 Umeå mot regerande mästarlaget Luleå. Janee Thompson gjorde 21 poäng i en match där Umeå avslutade starkt och vände underläge i sista perioden till seger med 90–87.

Det blev en svängig match i norrmötet. Umeå tog ett tidigt grepp och ledde ett tag i andra perioden med elva poäng, men Luleå vände och ledde efter tre perioder med sex poäng.

Då klev Thompson fram. Hon gjorde tolv poäng i sista perioden där Umeå gjorde 29–20 och kunde vända. Luleås Matilda Ekh blev matchens bästa poängplockare med 28 poäng.

Läs mer