Annons

Ullmarks sorg efter pappas död

Den svenske NHL-målvakten Linus Ullmark har missat Buffalos två senaste matcher av personliga skäl.
Nu kommer förklaringen – hans pappa avled tidigare i veckan.
Ishockey • Publicerad 21 januari 2021
Linus Ullmark. Arkivbild.
Linus Ullmark. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Linus Ullmark, 27, fick beskedet efter lagets matchvärmning inför bortamatchen mot Philadelphia i måndags.

– Jag hade min sämsta matchvärmning i mitt liv. När sånt händer, det har hänt förut, så har det antingen varit att min pappa har varit väldigt sjuk eller att något annat hänt hemma. Jag kände att något var fel, säger han till Buffalo Sabres webbplats.

Annons

När han kom till omklädningsrummet hade han ett missat samtal från sin mamma.

– Min känsla stämde. Hon ville ringa mig och berätta att den eftermiddagen hade pappa lämnat oss. Han lämnade oss fridfullt och stilla med henne vid sin sida, säger han.

Den förre Modomålvakten, från Lugnvik utanför Kramfors, berättar att han pratade i telefon med sin pappa, som blev 63 år, en sista gång när han åkte in till sjukhuset.

– Jag ringde tillbaka så snabbt jag fick reda på att han åkt till sjukhuset och han var inte i form för att varken prata eller hålla i telefonen. Jag sade åt mamma att hålla telefonen mot hans öra och jag fick säga adjö och alla de där sakerna jag ville ha sagt. Jag är väldigt glad över att jag fick den chansen. Det finns folk som aldrig får chansen att säga hej då, säger han.

Linus Ullmark räknar med att resa med sitt lag till de två bortamatcherna mot Washington på fredag och söndag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons