Annons

Tyskland erbjuder Ukraina OS-uppladdning

Tyskland erbjuder ukrainska idrottare OS-uppladdning på sina träningsanläggningar.
"Vi vill bidra till att hjälpa ukrainska idrottsmän- och kvinnor i deras förberedelser", säger Tysklands idrottsminister Nancy Faeser.
Olympiskt • Publicerad 1 mars 2023
Simmaren Mychailo Romantjuk tog silver på 1|500 meter fritt i OS i Tokyo. Nu erbjuds Romantjuk, som redan tränar i Tyskland, och hans ukrainska idrottskompisar att använda tyska idrottsanläggningar inför OS i Paris.
Simmaren Mychailo Romantjuk tog silver på 1|500 meter fritt i OS i Tokyo. Nu erbjuds Romantjuk, som redan tränar i Tyskland, och hans ukrainska idrottskompisar att använda tyska idrottsanläggningar inför OS i Paris.Foto: Gregory Bull/AP/TT

Ukrainska idrottare kommer att få tillgång till träningsanläggningar runt om i Tyskland inför OS och Paralympics i Paris 2024.

Faeser säger i ett uttalande att Tyskland "visar solidaritet" för de ukrainska idrottare som "drabbats hårt av den fasansfulla ryska krigsaggressionen".

Annons

I slutet av januari beräknade Ukrainas idrottsminister Vadym Gutzeit att 220 olympiska idrottare eller tränare hade dödats och att minst 320 träningsanläggningar hade blivit förstörda sedan kriget startades av Ryssland i februari 2022.

Ukraina vann ett guld, sex silver och tolv brons i OS i Tokyo 2021 och i Paralympics tog nationen 98 medaljer, varav 24 guld.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons