Annons

Tysk protest – EM-arena kan få hbtq-färger

Fotboll • Publicerad 21 juni 2021
Allianz Arena kan belysas med hbtq-färger vid Tysklands EM-match mot Ungern. Arkivbild.
Allianz Arena kan belysas med hbtq-färger vid Tysklands EM-match mot Ungern. Arkivbild.Foto: Matthias Balk/AP/TT

Förra veckan godkände parlamentet i Ungern en lag som förbjuder spridandet av information som anses främja homosexualitet bland unga.

En lag som har fått kraftig kritik från bland andra människorättsgrupper och ungerska oppositionspartier samt fått europeiska politiker att uttala sig.

Annons

Nu kan nästa aktion mot Ungerns hbtq-lag ske i München, där det tyska landslaget avslutar EM-gruppspelet mot just Ungern på onsdag.

Stadsfullmäktige i München vill nämligen att Allianz Arena ska lysas upp med regnbågsfärger, för att visa solidaritet med ungerska hbtq-personer, skriver DN.se.

Tysklands förbund (DFB) har sedan den 7 juni försett landslagets lagkapten Manuel Neuer med en regnbågsfärgade bindel och fick på måndagen besked att det europeiska fotbollsförbundet Uefa inte kommer att straffa dem för valet av bindel.

"Bindeln har bedömts som en lagsymbol för mångfald och därmed för en god sak", skriver DFB på twitter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons