Tygrikets sköna seger

Tygriket fick revansch mot Lidköping. Nu ska målvakten Julia Nydén säkra seriesegern i sista omgången.
Sport • Publicerad 2 mars 2008
Foto: Lennart Magnusson

INNEBANDY DIVISION II

TYGRIKET-LIDKÖPING 5-4

Matchen mot Lidköping var het redan på förhand efter den tvist som funnits mellan lagen sedan i november.

– Den här dispyten är inte helt utredd. Lidköping har agerat illa och ingen från deras ledarsida har kommit till mig för att ta i hand. Tycker det är svagt att de inte kan be om ursäkt, säger Tygrikets tränare Christer Ödman om de flyttade matcherna och ihåliga bortförklaringarna från Lidköpings sida.

En av de inblandade ledarna i Lidköping valde att inte åka med till Öxabäck igår.

På planen märktes dock inte mycket av osämjan.

Tygriket stod för det mesta anfallsspelet i den första perioden. Ett tidigt underläge vändes till ledningen genom Satu Puustinen och Sandra Amundsjö på bara en minut.

Lidköping var inte ofarliga, men hemmamålvakten Julia Nydén storspelade och såg till att Lidköping bara hade ett mål efter två perioder.

– Suveränt målvaktsspel. Julia skapade stabilitet och trygghet åt de andra, säger Ödman.

I den andra perioden gjorde Tygriket två mål och drog ifrån till 4-1. "Jaha, så var den seriesegern körd", muttrade en Lidköpingsledare på väg in till omklädningsrummet mellan andra och tredje perioden.

Nästan sant, men ändå inte riktigt.

Med sju minuter kvar var ställningen 5-3 och då återstod nästan sju minuter.

Taktiskt spel

Tygriket spelade taktiskt, ner med bollarna bakom Lidköpings mål och sedan försökte de hålla den där. Karin Johansson kämpade kanske mest av alla mot de mycket större försvararna i motståndarlaget.

Tiden gick och Lidköping tog ut målvakten med 50 sekunder kvar. Med 19.43 på matchklockan kom 5-4. Lidköping fick en sista chans med sekunden kvar att spela, även det skottet räddade Nydén.

– Så himla skönt att vinna. Det blev onödigt nervöst på slutet. Den här segern kan vi vara stolta över, säger matchhjälten Julia Nydén.

I egna händer

Tygriket har nu seriesegern, och därmed kval till division I, i egna händer. I sista omgången krävs det att Halna (6-6 i senaste mötet) vinner mot Tygriket med minst fyra mål för att gå förbi.

Det blir svårt för Halna när Julia Nydén vaktar målet.

– Så många mål ska dom inte få göra, jag ska hålla nollan, säger Nydén med ett leende.

Fredrik Nodin
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.