Tygriket tappade i toppen ...

IBK Tygriket förlorade toppmötet borta mot Munka-Ljungby och tappade mark i serietoppen.
– Hoppet är det sista som överger en, summerar tränaren Jonas Svensson.
Sport • Publicerad 28 januari 2008

Tygriket inledde matchen bra och fick utdelning tidigt när Peter Kristensson gjorde mål efter bara 48 sekunder. Gästerna fortsatte att kontrollera matchen och kunde öka på till 2–0 genom Mikael Laurén.

– Vi var väldigt stabila i försvaret, tyvärr får de en reducering på ett turligt sätt. Framåt kunde vi ha gjort ett mål till, säger Jonas Svensson.

Det hade nog behövts. I den andra perioden var det hemmalaget som fick utdelning. På mindre än en minut kunde Munka-Ljungby både kvittera och ta ledningen då ett stillastående Tygriket inte var alerta.

Peter Kristensson kunde kvittera några minuter senare, men utjämningen höll sig inte länge. En utvisning på Mikael Laurén utnyttjade Munka-Ljungby omgående genom att sätta dit 4–3, vilket var resultatet efter två perioder. I den tredje skapade Tygriket en trippelchans, utan att lyckas göra mål. Istället vände hemmalaget på spelet och kontrade in matchavgörande 5–3.

– Vi sliter och skapar, men tyvärr räckte det inte, säger Svensson.

När Kristensson gjorde sitt tredje mål för dagen återstod endast fyra sekunder. Tygriket vann sedan tekningen, lyfte upp bollen, men fick se den fångas av Munka-Ljungbys målvakt.

– Det var ett hyggligt försök på slutet ändå. Munka/Ljungby är det bästa laget vi har mött i serien, de var fysiskt starka, säger Svensson.

Förlusten innebär att Tygriket nu är fyra poäng från kvalplatsen.

– Vi hade inte räknat med att vara med så högt upp i serien på förhand och vi har fortfarande chansen att nå kvalplatsen, säger Svensson.

INNEBANDY II södra götaland

MUNKA-LJUNGBY–Tygriket 5–4

Knalleligan:

Tre knallar: Peter Kristensson

Två knallar: Mikael Laurén

En knalle: Jesper Sunnerås

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.