Annons

TV: Messis läkare i Borås: "Vi är vänner"

I vanliga fall tar han hand om Messi, Neymar, Xavi och Iniesta. I dag var FC Barcelonas chefsläkare Ricard Pruna i Borås. BT har träffat honom. Scrolla ner för att se intervjun.
Sport • Publicerad 27 mars 2014
Foto: Lars-Åke Green

 

Via Uefa-registret har Elfsborgs läkare Matilda Lundblad, som också bedriver forskning inom ledbandsskador, kommit i kontakt med många läkare i Champions League-klubbar.

Annons

En av dessa: Ricard Pruna, FC Barcelona.

I tisdags kväll kom Pruna till Sverige för att tillsammans med Lundblad besöka experter och specialister i Göteborgsområdet.

–Jag träffade Matilda för första gången i Porto (Portugal) förra året och vi har hållit kontakten. Nu passade det mitt schema att komma hit och ta del av svensk expertis, säger Pruna.

Torsdagsförmiddagen spenderades på Borås Arena.

–Att vara läkare i FC Barcelona eller här, är inte så stor skillnad på. Däremot har jag enorm press på mig. Jag har inte råd att göra några misstag med världsstjärnorna, säger Ricard Pruna.

Hur är det att dagligen vara i kontakt med alla Barcelonas stjärnspelare?

–De är vanliga killar, och jag träffar dem ständigt. De är både mina patienter och mina vänner.

Under din period som A-lagsläkare i Barcelona har du haft svenskarna Patrik Andersson, Henrik Larsson och Zlatan Ibrahimovic nära dig. Hur minns du dem?

–Det var trevliga killar, alla tre. Jag har massvis med roliga minnen, men de är på det privata stadiet och det vill jag inte sprida i media, haha.

Läs en längre intervju med Ricard Pruna och Matilda Lundblad i fredagens BT eller eBT.

Oskar Pålsson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons