Tuff lottning i U21-kvalet

Turkiet, Grekland och Polen – lag som U21-förbundskaptenen Håkan Ericson ville slippa i kvalet till U21-EM.
Sport • Publicerad 31 januari 2013
Foto: Scanpix

Givetvis hamnade de i Sveriges grupp.

– Det blir tufft, nästan lite i överkant, säger Ericson.

Det fjärde laget i Sveriges grupp, till U21-EM i Tjeckien 2015, är Malta.

– Malta har jag respekt för, men vi lyckades slå dem två gånger i förra kvalet. I andra seedningsgrupp hade jag velat undvika Ukraina och Portugal, men då fick vi det tredje svåra laget Turkiet. I tredje seedningsgruppen var Grekland ett av tre jag ville undvika. I fjärde kändes Polen som svårast – och dem fick vi, säger Ericson till TT.

Sverige, som var seedat i första grupp vid torsdagens lottning, kommer trots allt att gå in i kvalspelet med målet att vinna gruppen för att gå direkt till playoff.

– Klarar vi det har vi väldigt bra förutsättningar att klara playoff också.

De tio gruppsegrarna samt de fyra bästa tvåorna går vidare till playoff. De sju playoffsegrarna samt värdnationen Tjeckien deltar i slutspelet som avgörs i juni 2015.

Den krasslige förbundskaptenen var inte med under spelordningsmötet i Nyon, Schweiz. Sverige vill inte inleda kvalspelet förrän i september.

– De flesta lag vill nog också vänta till dess för att förbereda ett nytt lag så länge man kan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.