Tredje raka förlusten för coronadrabbat AFC

AFC Eskilstunas dystra säsongsinledning i superettanfotbollen fortsätter.
1–3-förlusten hemma mot Umeå var lagets tredje raka.
Fotboll • Publicerad 27 juni 2020
AFC Eskilstunas Adnan Kojic var inte nöjd efter 1–3-förlusten hemma mot Umeå. Arkivbild.Foto: Per Karlsson/TT

– Vi slarvar bort det helt enkelt, säger AFC:s lagkapten Adnan Kojic till Dplay.

AFC saknar fortfarande flera spelare som insjuknat i coronaviruset. Sammanlagt har sex spelare haft symptom och dessutom saknas målvakten Joshua Wicks efter att ha dragit på sig en muskelskada.

Det började dock bra mot Umeå när anfallaren Francis Jno-Baptiste satte 1–0 tidigt i första halvlek. Men strax innan halvtid fick mittfältaren Ismet Lushaku ett rött kort och i andra halvlek rasade Eskilstunalaget samman fulltständigt. 1–0 blev till sist 1–3 efter en straffkvittering och två snabba ledningsmål från Umeå. Det var nykomlingarnas första seger den här säsongen.

Akropolis tog sin första superettanseger någonsin när man besegrade Örgryte på hemmaplan.

Stockholmslaget hade en 2–0-ledning inför andra halvlek efter mål av Pontus Åsbrink och Andhavan Rajamohan. Resultatet stod sig matchen ut.

Gif Sundsvall har haft en fin inledning på säsongen med två raka segrar, men hemma mot Dalkurd kom det första poängtappet. Matchen slutade 1–1 och Sundsvall toppar nu tabellen på bättre målskillnad.

Tabelltvåan Öster spelade 0–0 hemma mot Västerås SK medan trean Halmstad tog andra raka segern när man besegrade Jönköpings Södra hemma med 3–0.