Annons

Tränaren bryter med Angelica Bengtsson

Med en månad kvar till OS i Tokyo står stavhopparen Angelica Bengtsson utan tränare. Enligt förre tränaren Peter Widén hade de kommunikationsproblem.
Friidrott • Publicerad 8 juni 2021
GÖTEBORG 20200829 Angelica Bengtsson står utan tränare. Arkivbild.
GÖTEBORG 20200829 Angelica Bengtsson står utan tränare. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Angelica Bengtssons tränare Peter Widén har brutit samarbetet med stavhopparen, det skriver SVT Sport.

– Vi kom inte överens sista tiden och tilliten till varandra funkade inte. Det är oerhört tråkigt både för henne och för mig, men jag såg inte hur jag skulle kunna gå vidare i den situationen som vi befann oss i. Det är jävligt sorgligt, säger Peter Widén till SVT Sport.

Annons

Enligt Widén handlar det både om kommunikationsproblem och mer tekniska detaljer där de inte var överens.

– Jag vill absolut inte ha någon pajkastning mellan oss. Det är jävligt tråkigt, det tror jag även hon tycker.

Angelica Bengtsson säger till Expressen att hon känner att Widén lämnar henne i sticket och att det som till slut gjorde att samarbetet avslutades var Diamond league-tävlingen i Doha, Qatar.

– Jag var rätt frustrerad när jag rev ut mig i Doha och han sa att han inte pallade med mitt humör. Vi hade ett möte på hotellet efter tävlingen där han sa att han tyckte att jag var för arg, säger Bengtsson till Expressen.

Ytterligare ett möte ägde sedan rum i Sverige.

– Efter det ringde han och berättade att han inte ville träna mig längre, säger Bengtsson.

Det är bara en månad kvar till OS i Tokyo och som det ser ut nu, har Bengtsson ingen tränare.

– Det här hände ju bara för några dagar sedan så vi har ingen utsedd än. Hon har åkt till Italien nu för att tävla och vi har daglig kontakt. Vésteinn Hafsteinsson är också med och hjälper till för att få ordning på det här, säger förbundskapten Karin Torneklint till SVT Sport.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons