Annons

Tränar igen efter hjärtstoppet: "Är rädd"

Buffalo Bills-spelaren Damar Hamlin var tillbaka i full träning för första gången sedan i januari då han kollapsade med hjärtstopp mitt under en NFL-match mot Cincinnati Bengals.
Amerikansk fotboll • Publicerad 1 augusti 2023
Stort intresse när Buffalo Bills Damar Hamlin gjorde träningscomeback efter hjärtstoppet i januari.
Stort intresse när Buffalo Bills Damar Hamlin gjorde träningscomeback efter hjärtstoppet i januari.Foto: Adrian Kraus/AP/TT

– Jag tvekade när jag gick in på planen. Man utsätter sig för större fara när man gör det, sade Hamlin efter måndagens försäsongsträning.

Damar Hamlin kollaps kom efter att ha fått en hård smäll mot bröstet i samband med att han tacklade Cincinnatispelaren Tee Higgins. Läkare var snabbt på plats och påbörjade hjärt- och lungräddning innan Hamlin fördes till sjukhuset. Tillståndet var till en början kritiskt men klubben meddelade senare att läkarna hade fått i gång hjärtat.

Annons

– Jag har valt att fortsätta spela. Jag har fått bearbeta tusen känslor, och är rädd då och då.

Buffalo Bills general manager Brandon Beane var känslosam:

– Jag är superstolt över honom. Han har gått igenom mycket mentalt, från att nästan förlora livet till att nu vara tillbaka i träning.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons