Både Arsenal och Tottenham är i desperat behov av poäng för att nå Europaplatserna.
I Londonderbyt var det Tottenham som knep alla poäng.
Fotboll • Publicerad 12 juli 2020
Toby Alderweireld blev matchvinnare för Tottenham mot Arsenal.
Toby Alderweireld blev matchvinnare för Tottenham mot Arsenal.Foto: Tim Goode/AP/TT

Tre omgångar återstår av Premier League-fotbollen. Titeln är säkrad för Liverpool och det som gäller nu är kampen om Europa- och Champions League-platser. Därför var det viktiga poäng på spel i Londonderbyt.

I Arsenalmålet fortsätter reservmålvakten Emiliano Martinez göra bra ifrån sig. I början av första halvlek plockade han ner en hög boll precis framför en besviken Harry Kane. Och i mitten av den andra halvleken var målvakten framme igen, den här gången fick han tag på bollen framför fötterna på Son Heung-Min.

I den 16:e minuten fiskade Alexandre Lacazette upp bollen strax utanför straffområdet och fick på en riktig drömträff. Hugo Lloris i Tottenhammålet gjorde sitt bästa men bollen borrade sig in i övre vänsterhörnet.

Det dröjde dock bara tre minuter innan repliken kom. Än en gång var det David Luiz som ställde till det för Arsenal när han kom helt fel och Son Heung-Min kunde plocka bollen av honom och skjuta in 1–1.

I den 81:a minuten fick Martinez kapitulera igen när Toby Alderweireld distinkt nickade in en hörna och säkrade segern för Tottenham.

Segern innebär att Tottenham passerar Arsenal i tabellen och nu har tre poäng till en säker Europa League-plats.