Tottenham lånar 2 miljarder

Fotboll • Publicerad 4 juni 2020
Tottenham, här med Erik Lamela i förgrunden, lånar två miljarder kronor för att täcka upp för uteblivna intäkter under coronakrisen. Arkivbild.
Tottenham, här med Erik Lamela i förgrunden, lånar två miljarder kronor för att täcka upp för uteblivna intäkter under coronakrisen. Arkivbild.Foto: Jan Woitas/AP/TT

Premier League-klubben Tottenham har lånat 175 miljoner pund, motsvarande nästan 2 miljarder kronor, av Bank of England för att kompensera för förlorade intäkter under coronapandemin.

Londonklubben beräknar ett intäktsbortfall på 200 miljoner pund under det närmaste året för sina egna fotbollsmatcher och andra evenemang som skulle ha ägt rum på hemmaarenan.

Klubben uppger att dess bolag Tottenham Hotspur Stadium möter kriterierna för den brittiska regeringens speciella kortsiktiga lån under coronakrisen och att inga pengar från lånet ska gå till spelarköp.

Tottenhams nya arena, som kostade drygt elva miljarder kronor att bygga, skulle förutom fotbollen också ha stått som värd för en stor rugbymatch, Anthony Joshuas tungviktstitelmatch i boxning mot Kubrat Puley samt NFL-matcher senare i år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.