Annons

Tinder sponsrar rugbylag efter regelbrott

Dejtingappen Tinder går in som sponsor i Göteborgs rugbyförenings damlag. Relationen startade efter att föreningen brutit mot appens regler.
Rugby • Publicerad 5 juni 2023
Dejtingappen Tinder gillade föreningens kreativitet. Arkivbild.
Dejtingappen Tinder gillade föreningens kreativitet. Arkivbild.Foto: Beate Oma Dahle/NTB/TT

I ett försök att rekrytera nya spelare använde sig föreningen av dejtingappen. Problemet var bara att det stred mot appens riktlinjer, bara privatpersoner får använda den, och kontona stängdes ner.

Men högre upp i leden skapade tilltaget en gnista av intresse. Företaget tog kontakt med föreningen och matchningen var ett faktum.

Annons

"De var intresserade av vår organisation och ville veta hur de kunde hjälpa till, nu när vi vet att vi inte ska använda plattformen för att rekrytera nya spelare", säger Moa Berglund och Jesica Gomez från Göteborg Rugbyförening i ett pressmeddelande.

Nu sponsrar Tinder Göteborgs Rugbyförenings damlag och tar plats på lagets matchtröjor. Det är första gången företaget sponsrar ett nordiskt lag.

"När vi fick höra talas om Göteborg Rugbyförening och deras något “kreativa tilltag” kontaktade vi föreningen för att se hur vi kunde hjälpa dem utanför Tinder-appen på ett sätt som inte bryter mot våra riktlinjer. Vi är så glada över att vara deras tröjsponsor under den kommande säsongen", säger Elin Sivard, kommunikationsansvarig på Tinder i Norden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons