Timrå närmare SHL – vann efter uppehållet

Timrå tog ett kliv närmare en SHL-plats när den allsvenska hockeyfinalen återstartade efter nära tre veckors coronaavbrott.
Med en kvartett av sina bästa backar borta klarade inte Björklöven att stå emot ett hungrigt Timrå som med Jonathan Dahlén i spetsen vann med 6-3.
Ishockey • Publicerad 9 maj 2021
Jonathan Dahlén jublar efter sitt 3–1-mål.
Jonathan Dahlén jublar efter sitt 3–1-mål.Foto: Erik Mårtensson/TT

Dagen till ära hade Jonathan Dahlén pappa Ulf med sig i båset som assisterande till tränaren Fredrik Andersson när den ordinarie Anders Karlsson fortfarande är sjuk.

– Otroligt kul och snällt av honom att ställa upp i ett allsvenskt bås. Han har mer rutin än alla spelare i Timrå och Björklöven tillsammans, säger Jonathan Dahlén.

Inför nästa match på måndagen har nu Timrå skaffat sig ledningen med 2–1 i matcher i finalen som gäller bäst av sju matcher.

Fullt ös direkt

Några sviter efter covid-19 syntes inte alls när pucken äntligen släpptes igen för den tredje matchen i serien.

Det var full fart direkt, särskilt från Björklöven som tog ledningen efter ett friläge genom Francis Perron.

Men Timrå kom tillbaka och tog ledningen med 3–1 efter mål av Jens Lööke, Jeremy Boyce-Rotevall och Dahlén.

– Vi bjuder kanske på lite för mycket i början men sedan spelade vi riktigt bra. Passningsspelet, energin och farten var där. Vi spelar den hockey vi vill spela, säger Jonathan Dahlén, som även gjorde 5–3 i den tredje perioden.

Nu har hockeyallsvenskans bäste spelare gjort poäng i tio raka matcher.

– Såklart är det skönt att göra mål, men de är inte värda något än. Vi ska vinna två matcher till, säger Dahlén, som liksom hela laget bara har ett enda mål: att spela i SHL nästa säsong.

– Det har varit vårt enda mål hela säsongen, säger han.

Ny backskada

Med Daniel Rahimi och ytterligare tre ordinarie backar borta av olika anledningar pallade inte Björklöven för trycket och motståndarna dominerade stort framför båda målen. Hemmalaget försvagades dessutom ytterligare när backen Adam Plant tvingades utgå.

Men hemmakaptenen Fredric Andersson kunde ändå ge Björklöven hoppet tillbaka när han med ett mäktigt slagskott gjorde 3–2 i slutet av den andra perioden. I början av den tredje perioden kunde Björklöven även kvittera till 3–3 genom JT Brown i numerärt överläge.

Men Timrå kändes hela tiden som det starkare laget och med mål genom Jacob Blomqvist och Dahlén och ett avslutande i öppet mål kunde Medelpadlaget avgöra matchen strax före slutet.

Match fyra spelas redan på måndagen, även den i Umeå.

– Vi fokuserar redan på den. Då ska vi tillbaka hit och göra samma sak igen, säger Dahlén.