Tidigare AIK:aren poängräddare mot Djurgården

Therese Simonsson svarade för 21 mål för AIK i elitettan i fjol.
Under lördagen blev 22-åringen poängräddare borta mot Djurgården.
Nykomlingen Umeå fick därmed med sig 1–1 från Stockholm.
Fotboll • Publicerad 4 juli 2020
Umeås Therese Simonsson (mitten) kramas om efter 1-1-målet.
Umeås Therese Simonsson (mitten) kramas om efter 1-1-målet.Foto: Magnus Andersson/TT

Djurgården har fått en mardrömsstart på damallsvenskan med två raka poängtapp mot årets nykomlingar.

I premiären blev det förlust, 2–3 mot Uppsala, och under lördagen mäktade laget bara med 1–1 hemma mot Umeå.

I en svängig tillställning var det dock stockholmarna som tog ledningen efter elva minuter genom 18-årige Tilde Lindwall. Men hon fick inte bli matchhjälte. I den andra halvleken klev måltjuven Therese Simonsson fram för västerbottningarna.

I en kontring gjorde hon bort sin försvarare och avslutade snyggt med ett distinkt skott i krysset efter 72 minuter.

Simonsson gjorde 21 mål i elitettan för AIK under fjolåret och har individuellt fått en kanonstart på sin första säsong i damallsvenskan.

I premiärförlusten, 2–3 mot Piteå, gjorde hon också ett av målen.