Thulin lämnar Tyskland – klar för dansk klubb

Sveriges EM-guldhjälte Tobias Thulin lämnar Bundesligaklubben Stuttgart. Nu är han klar för danska GOG.
Handboll • Publicerad 6 juni 2022
EM-guldhjälten Tobias Thulin lämnar Bundesliga för danska GOG. Arkivbild.
EM-guldhjälten Tobias Thulin lämnar Bundesliga för danska GOG. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

I januari i år var han med och tog EM-guld med Sverige i Ungern och Slovakien. Nu väntar ett nytt äventyr i grannlandet Danmark, i GOG blir han lagkamrat med Jerry Tollbring och Oscar Bergendahl.

"GOG är en klubb med stora ambitioner. Jag ser fram emot att komma till en klubb där jag har en viktigare roll i laget, och mer speltid.", säger 26-åringen i ett meddelande på hemsidan.

GOG:s vd Kasper Jørgensen är nöjd med sin värvning:

"Att vi tar in en svensk landslagsmålvakt och Europamästare visar att vi vill vara med bland toppen. Duktiga målvakter är hett eftertraktade så vi är stolta och glada att Tobias valde GOG."

2017 belönades Thulin med priset Årets komet för sina insatser i Redbergslid, ett pris till den spelare i svenska handbollsligan som fått sitt definitiva genombrott. För det fick han ett Bundesligakontrakt med Magdeburg, där spelade han i tre säsonger innan det bar av till en annan tysk klubb, Stuttgart. Där blev det bara en säsong och klubben tackar honom på sin hemsida.

"Vi hade öppna samtal med Tobias och beslutade slutligen tillsammans att säga upp det befintliga kontraktet. Vi vill tacka Tobias för hans engagemang och önskar honom all lycka i framtiden."

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.