Annons

Talangens OS-drag: Träning med konkurrenterna

Backhoppning • Publicerad 8 augusti 2023
Frida Westman. Arkivbild.
Frida Westman. Arkivbild.Foto: Terje Bendiksby/NTB/TT

Backhoppningslöftet Frida Westman, 21, inleder, ett samarbete med det norska skidförbundet. Det innebär att 21-åringen kommer att träna, resa och bo med det norska landslaget för att få de bästa optimala förutsättningarna inför VM 2025 och vinter-OS i Milano och Cortina ett år senare.

"Jag ser mycket fram emot framtiden med det norska landslaget och jag vet att jag kommer utvecklas ännu mer, säger Frida Westman i ett pressmeddelande.

Annons

2021 skrev Westman historia när hon, i sina första världscuptävlingar, slutade 18:e respektive 13:e. Det var de bästa svenska resultaten på damsidan.

I november förra året slutade 21-åringen trea i en världscuptävling i stor backe i Wisla, Polen. Det var första gången på 30 år som en svensk backhoppare hamnade på världscuppallen.

I OS-debuten i Peking förra året kom Westman på 16:e plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons