Annons

SVT:s sportprofil Jan Svanlund död

SVT-legendaren gick bort efter en kort tids sjukdom.
Sport • Publicerad 26 mars 2011
Foto: Mats Andersson/SCANPIX

– Det är en tung dag för SVT Sport, säger SVT:s sportchef Per Yng, till Aftonbladet.

Jan Svanlund började jobba på SVT 1966. Sedan dess har han fortsatt att arbeta på SVT.

Annons

2006 gick Svanlund i pension, men även efter pensionen gjorde han sporadiska inhopp på sportredaktionen – främst för att bevaka och kommentera ridsport.

SVT Sport skriver på sin hemsida att Jan Svanlund skulle ha kommeterat världscupsavslutningen i ridsport i SVT i morgon. Så blir det alltså inte.

Även motorsport har varit ett av Jan Svanlunds specialområden, men under stor del av sin karriär arbetade han också som redigerare och producent.

"Ronnie Peterson, Björn Borg, Ingemar Stenmark och Malin Bayard är några av de stora som intervjuats och skildrats av "Svanis", skriver SVT på sin hemsida på lördagen.

– Vi har förlorat en kompis, en strålande yrkesskicklig TV-man och en viktig del av vår historia. Det är en tung dag för SVT-sport. Men "Svanis" finns kvar hos oss och hos alla som följt sport i TV under de senaste fyra decennierna. Av den kalibern var hans insatser, säger Per Yng, chef för SVT Sport på SVT:s hemsida.

Jan Svanlund blev 69 år.

Eric Klefberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons