Annons

Sverige skjuter på presentation av OS-truppen

Fotboll • Publicerad 16 juni 2021
Sverige spelade 0–0 mot Australien i Kalmar på tisdagen.
Sverige spelade 0–0 mot Australien i Kalmar på tisdagen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Sverige senarelägger sin uttagning av truppen till OS-turneringen fotboll i Japan. Beskedet kommer efter att Sverige, tillsammans med flera landslag, har vädjat att det ska bli tillåtet att ta ut 22 i stället för 18 spelare.

"Som jag sade efter matchen i går (0–0 mot Australien) hoppas vi fortsatt på att få ett positivt besked från ansvariga organisationer om att de fyra reservplatserna (spelare 19–22) ska få inkluderas i truppen som tas ut," säger damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson i ett uttalande.

Annons

Sverige motiverar önskemålet med att coronapandemin, värmen och det intensiva spelschemat gör OS-fotbollen extra krävande.

Truppresentationen kommer att ske den 29 juni, i stället för den 22 juni. Sverige inleder OS-turneringen mot USA i Tokyo den 21 juli.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons