Sverige sågas trots seger

Tidningarnas sportkrönikörer borde väl jubla efter Sveriges seger mot Kazakstan med 2–0 i VM-kvalets första match.
Sport • Publicerad 12 september 2012
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Men spalterna fylls dagen efter vinsten med reflektioner om burop, sömnpiller och frustration – både på planen och på läktaren.

Daniel Kristoffersson, Expressen, skriver att landslaget "fortfarande har många frågetecken att räta ut, och då har kvalspelet bara börjat".

Förbundskapten Erik Hamrén hade inför matchen lovat rörelse och fart men av det blev intet.

"I stället fick vi se alldeles för många alibipass i backlinjen. Alldeles för många felpass", skriver Daniel Kristoffersson.

GP:s Thomas Björklund kallar kvalpremiären för ett sömnpiller. Han har inget att invända mot de två mål som faktiskt gjordes av svenskarna men tycker att insatsen i övrigt var blek.

"Annars var det om vi ska vara ärliga 80-85 minuter jämngrå tristess mellan Sverige och Kazakstan. Visst fanns det enskilda prestationer och ögonblick som var bra, men helheten skapar oro".

– Vi hade ingen bra dag på jobbet, konstaterade Hamrén efter matchen.

Anders Lindblad på Svenska Dagbladet instämmer i analysen.

"Det var en av de blekaste insatserna på flera år på hemmaplan" skriver han. "Det var stundtals så fantasilöst och dåligt att publiken buade när passningar slogs bort, bollen spelades bakåt och dribblingar misslyckades".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.