Annons

Sverige mot Australien i golf-semi

De svenska golfdamerna möter Australien i semifinalen i International Crown.
Golf • Publicerad 7 maj 2023
Anna Nordqvist har spelat fint i San Franscisco.
Anna Nordqvist har spelat fint i San Franscisco.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

Anna Nordqvist och Caroline Hedwall besegrade Nelly Korda och Lilia Vu från USA i LPGA-lagtävlingen International Crown i San Francisco i amerikanska Kalifornien.

– Man lämnar definitivt golfbanan med mycket adrenalin och spänning och vet att det var en riktigt tuff match. Jag menar, vi spelar mot Nelly och Lilia som är som etta och fyra i världen, så vi visste att det skulle bli en tuff match, säger Nordqvist.

Annons

Landsmaninnorna Madelene Sagström och Maja Stark fick nöja sig med oavgjort mot Lexi Thompson och Danielle Kang.

– Vi kämpade hela dagen i dag. Vi spelade antagligen inte lika bra som vi gjort de senaste två dagarna, säger Sagström och tillägger att hon var den som bitvis inte presterade.

– Men det var så kul. Det var viktigt att få till den. Vi nådde oavgjort men det är viktigt att ha den där förlustfria sviten, fortsätter hon.

Svenskorna tar därmed segern i gruppen, och möter Australien i semin.

– Alla har spelat superstabilt, så det är bara grymt att vi är i det här läget. Vi är redo, säger Sagström.

Sveriges motståndare i sista gruppspelsmötet, USA, tar sig också vidare och möter Thailand under söndagen, lokal tid. Semifinalerna och finalen avgörs av tre matcher: en foursome och två singlar.

Fakta: International Crown

+ De åtta bästa länderna, sett till världsrankning, deltar.

+ Grupp A: USA, Sverige, England, Kina.

+ Grupp B: Sydkorea, Japan, Thailand, Australien.

+ I gruppspelet, torsdag–lördag, avgjordes varje lagmatch i form av två bästbollmatcher. De två bästa lagen i varje grupp gick vidare till semifinal (Sverige, USA respektive Thailand och Australien).

+ I semifinaler och final på söndag består en lagmatch i stället av en foursomematch och två singlar.

+ International Crown har tidigare spelats 2014, 2016 och 2018. Sverige har varit med två gånger (tvåa 2014 och femma 2018).

+ Tidigare vinnare är Spanien (2014), USA (2016) och Sydkorea (2018).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons