Annons

Sverige får två tävlingar på Challengetouren

Golf • Publicerad 7 april 2021
Christofer Blomstrand slutade sexa på Challengetouren förra säsongen. Arkivbild.
Christofer Blomstrand slutade sexa på Challengetouren förra säsongen. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Med kort varsel står det klart att Sverige ska arrangera två tävlingar på golfens Challengetour. Hinton Golf Clubs bana Rönnebäck utanför Malmö (13–16 maj) och Österåkers GK:s "Öster by Stenson" utanför Stockholm (19–22 maj) ska stå värd för tävlingarna på herrarnas undertour till Europatouren.

Ola Lindgren, landslagscoach för de svenska herrproffsen, välkomnar tävlingarna som innebär fler tävlingsmöjligheter för de blågula proffsspelarna.

"Våra unga proffs och bästa amatörer har haft få möjligheter att få erfarenhet från internationell tourgolf. Att vässa den här delen av tävlingstrappan är en av flera åtgärder för att vända den negativa trenden vi just nu ser inom svensk herrgolf. Jag ser fram emot tävlingarna och att våra svenska spelare ska ta chansen att leverera", säger han i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons