Annons

Svensk curlingförlust efter skiljeomgång

Det blev en seger och en förlust för curlingduon Almida de Val och Oskar Eriksson under dagens spel i mixeddubbelturneringen i OS i Peking.
Curling • Publicerad 4 februari 2022
Sveriges Oskar Eriksson och Almida de Val.
Sveriges Oskar Eriksson och Almida de Val.Foto: Andreas Hillergren/TT

Först seger mot Australien, men sedan blev det svensk förlust mot USA, 7–8. Sverige har därmed vunnit tre matcher och förlorat två, och chansen att gå till semifinal finns kvar, med fyra matcher kvar att spela.

Lagen följdes åt ända fram till den femte omgången då USA ryckte till en tvåpoängsledning, 4–2. Sverige valde sedan att ta powerplay och tog två poäng i sjätte omgången. USA svarade i sitt powerplay med tre poäng i nästa omgång. Sverige kvitterade i sista omgången efter en tvåpoängare.

Annons

I skiljeomgången föll svenskarna efter en dåligt slagen sista sten och USA vann matchen med 8–7.

I den första matchen för dagen var det Sverige som förde och Australien som fick jaga. Australierna kom aldrig i kapp och Sverige vann med 7–6.

I fjärde omgången satte den svenska duon hård press på motståndarna genom att ha fyra stenar i boet när Australien hade sista sten, och lyckades också stjäla med sig en poäng och gå upp i en 3–1-ledning. Omgången därefter slutade med ytterligare en svensk stulen poäng.

Men tre poäng är inte alltför mycket värt i mixeddubbeln, och Australien kvitterade genom tre poäng i den sjätte omgångens powerplay. En bedrift som Sverige sedan upprepade i sjunde, vilket innebar att Sverige gick till ledning inför åttonde och sista med 7–4, vilket blev för svårt för Australien som avslutade med en dubbelpoäng.

Fakta: Sveriges OS-program i mixeddubbel

Onsdag 2 februari: Storbritannien 5–9.

Torsdag 3 februari: Tjeckien 7–4, Kina 7–6.

Fredag 4 februari: Australien 7–6, USA 7–8.

Lördag 5 februari: Schweiz (02.05), Kanada (07.05).

Söndag 6 februari: Norge (07.05), Italien (13.05).

De fyra bästa lagen går vidare till semifinal.

I semifinalerna den 7 februari möter ettan från grundspelet fyran och tvåan möter trean.

Final och bronsmatch spelas den 8 februari.

Svenska deltagare: Oskar Eriksson och Almida de Val, som tog VM-brons förra året.

Tävlingsformen gjorde OS-debut 2018, men det är första gången Sverige är med.

Källa: Sveriges olympiska kommitté

Fakta: Sveriges OS-program i mixeddubbel

Mixeddubbel spelas med två spelare i varje lag. Båda lagen har sex stenar, varav en för varje lag är förplacerad i starten av varje omgång.

De två positionerna för de två spelarna är att antingen spela sten ett och fem, eller de tre stenarna i mitten. Spelarna får byta positioner mellan omgångarna, och båda får sopa.

Källa: Sveriges olympiska kommitté

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons