Svensson spelklar till premiären

Elfsborgs tränare Magnus Haglund är full av tillförsikt inför söndagens match: både Anders Svensson och Stefan Ishizaki är tillbaka.
Sport • Publicerad 28 mars 2008
Anders Svensson pustar ut efter fredagens träning.
Anders Svensson pustar ut efter fredagens träning.Foto: 

Efter dagens träning konstaterade Anders Svensson att läget är okej och att han ser fram emot den allsvenska premiären mot GAIS.

– Det brukar vara lite stelt efter en landskamp, troligen var det en så kallad lårkaka jag fick. Jag är inte orolig att jag inte ska kunna spela på söndag, sa en positiv Anders Svensson.

För Svensson var det första träningen efter att han fick en hård smäll på benet i träningsmatchen mot Brasilien på onsdagen. Vid det tillfället valde Svensson att lämna planen som en säkerhetsåtgärd.

Vid dagens träning var också långtidsskadade Fredrik Berglund med på plan tillsammans med sina lagkamrater för första gången i vår.

– Jag tar det ganska lugnt, men det känns bättre och bättre, jag hade inga besvär idag så min rehabilitering går mot sitt slut, säger han.

Även Stefan Ishizaki är tillgänglig för spel och Elfsborgs tränare Magnus Haglund kan ställa upp med ordinarie lag på söndag.

– Nu har vi haft tre månaders förberedelser och är klara för allsvenskt spel. Bakåt är vi starkare än på länge, det känns skönt. Framåt har vi producerat för lite mål. Men jag är full av tillförsikt inför seriestarten, säger Magnus Haglund.

PeGe Johansson
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.