Svensson klar för start mot Irland

Anders Svensson finns med i Erik Hamréns startelva mot Irland. Det innebär att han tangerar Thomas Ravellis landskampsrekord. Så här kommenterar BT:s sportkrönikör Jan Hansson uttagningen:
Sport • Publicerad 6 september 2013
Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Svensson har inte startat en landskamp på över ett år. Men i kvällens ödesmatch mot Irland finns han med jämte Albin Ekdahl på Sveriges innermittfält.

BT:s sportkrönikör Jan Hansson om nomineringen: "Återkomsten var nödvändig. Efter ett års famlande känns Erik Hamréns startuppställning intressant. Anders Svensson tillför den klokskap och det passningsspel som mittfältet länge saknat. Att elfsborgaren i Dublin gör sin 143:e landskamp och blir svensk rekordhållare ihop med Thomas Ravelli är extra roligt".

På tisdag kan Anders Svensson slå rekordet mot Kazakstan.

– Vi tror att Anders Svensson med sin rutin och bollskicklighet passar bäst tillsammans med Albin Ekdahl mot det här motståndet, säger Marcus Allbäck till Aftonbladet.se.

Mittbacksparet Mikael Antonsson och Per Nilsson har aldrig startat en tävlingsmatch tillsammans. I mittförsvaret är Jonas Olsson petad och Andreas Granqvist avstängd.

Här är Sveriges startelva (4–4–2): Andreas Isaksson – Mikael Lustig, Per Nilsson, Mikael Antonsson, Martin Olsson – Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Anders Svensson, Alexander Kacaniklic – Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander.

Victor Fridén
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.